maanantai 6. lokakuuta 2014

Maanantaita

Olipas kertakaikkisen mukava viikonloppu! Kotoa irtautuminen saa viikonloput tuntumaan hieman pidemmiltä.

Torstaina lähdimme tosiaan kohti Repoveden kansallispuistoa. Tarkoituksena oli kiertää Ketunlenkki niminen kierros, mutta toisin kävi. Saavuimme pienen mutkan kautta Repovedelle ja neiti oli aivan intona edessä olevasta ruskaretkestä. Reppu oli täynnä eväitä ja ilma oli mitä mainioin. Lähdimme kipittämään lenkkiä ympäri ja neitikin taapersi oikein reippaasti. N. 100 metrin välein piti pysähtyä katsomaan etukäteen tulostettua karttaa, mikä osoittautui oikein loistavaksi motivaattoriksi. Entisenä suunnistajana näytin neidille aina missä kohtaa milloinkin mentiin. Repoveden kansallispuistossa on upea riippusilta. T, joka kärsii korkeanpaikankammosta, ilmoitti saman tien sillan nähdessään, että neiti saakin mennä sitten äidin kanssa yli. Ja niinhän myös tapahtui. Täytyy myöntää, että itselläkin hieman kuumotti mennä tuon sillan yli, varsinkin kun pieni rakkaus käveli edellä. Kunnialla siitä kuitenkin selvittiin, vaikkakin jalat tutisi hieman tukevalle maalle päästessään.Päästyämme riippusillan toiselle puolelle päätimme pysähtyä syömään eväitä. T:n kaveri oli meidän mukana reissussa ja pojat grillailivatkin makkarat. Neidin kanssa herkuttelimme sämpylöillä ja kaakaolla, namskis! Syömisen aikana hämärä alkoi laskeutua melko nopeasti ja hetken siinä podimmekin, että kierrämmekö loppu lenkin vai mennäänkö samaa reittiä takaisin. Päädyimme menemään samaa reittiä ja riippusilta osoittautui hämärässä vieläkin jännittävämmälle. Neiti pääsi loppumatkan matkustamaan kaverimme olkapäillä ja ruskareissumme saatiin kunnialla päätökseen.

Koska Ketunlenkki jäi osaltamme kesken ja kokematta jäi ainakin veden yli vievä, itse hinattava lossi, päätimmekin mennä ensi kesänä paremmalla ajalla kiertämään lenkki loppuun.

Pieni muotoisen patikoinnin jälkeen road trippimme jatkui kohti Pohjanmaata, mummulaa. Neiti nukkui lähes koko loppu matkan, eli niiltä osin matka sujui rattoisasti. Olimme perillä hieman puolen yön jälkeen, joten painuimmekin lähes saman tien nukkumaan. Perjantaiaamumme alkoi nukkumaanmenoaikaan suhteessa liian aikaisin, mutta ei auttanut muu kuin raahautua ylös vällyjen välistä. Neiti oli äärimmäisen onnellinen mummun ja vaarin huomiosta ja itse sai heräillä ja hääräillä omat aamutoimet rauhassa valmiiksi. Tn vanhemmat omistavat suuren sikalan Pohjanmaalla ja pihapiirissä on muutenkin varsinainen pieneläintarha. Löytyy kissat, hevoset sekä koirat. Kaiken kruunaa pihalla vapaana juoksevat kanat, jotka ovatkin neitiin tehneet lähtemättömän vaikutuksen. Eläimet ylipäätään on todella lähellä neidin sydäntä. Innolla kipittelee eläinten perässä ja silittää kaikkia, jotka vain kiinni saa.

Lauantaina suuntasimme Tn serkun ja tämän vaimon luokse kyläilemään. Aikojen saatossa kyseinen pariskunta on muodostunut myös minulle todella läheiseksi, joten vierailu oli oikein odotettu. Maaliskuussa ystävämme saivat pienen tytön, joten neiti sai ensikertaa tavata pikkuserkkunsa. Neiti tykkäsi kovasti pikku neidistä ja olisi kovasti halunnut tämän kanssa mennä ulos. Muutama hetki taitaa mennä, ennen kuin tytöt pääsevät kirmaamaan peräkkäin pihanurmelle.

Seurustelimme ystävien kotosalla pikku neidin ollessa päiväunilla. Unien jälkeen päätimme
extemporee suunnata ravintolaan syömään. Päädyimme Kokkolan Amarilloon. Istuimme tutkailemassa ruokalistoja, kun viereiseen pöytään istahti Samuli Putro! Hyvä ettei allekirjoittaneen nachot menneet väärään kurkkuun ja todennäköisesti olin kasvoiltani punainen kuin tomaatti. Hetken aikaa jo punnitsin, että olisin mennyt kysymään jos olisin saanut ottaa kuvan itsestäni Samulin kanssa, mutta kantti ei riittänyt. Tyydyin vain vaivihkaa kurkistelemaan Putroa neidin pään yli. Jälkeen päin kerroin neidille, että kyseinen laulaja oli vieressämme istunut ja pikku fani heti kajauttikin ilmoille yhden Putron biiseistä. Olin aivan hämmästynyt, että hän sen osasi yhdistää ja vielä lauluun, mitä emme ole pitkään aikaan kuunnelleet. Päivä oli siis kaikin puolin onnistunut.

Sunnuntaina olikin sitten taas aika palata kotia kohti. Vaikka "sukulaisia" on aina mukava nähdä, on kotiin kuitenkin ihana palata. Voimauttavan viikonlopun jälkeen onkin hyvä aloittaa uusi viikko.

Syksyistä viikon alkua!

-H-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti