torstai 9. toukokuuta 2013

Helatorstain tunnelmissa

Päivät on hurahtanut taas ihan silmissä. Häiritseviä näämä arkipyhät. Toisaalta on tosi kiva, että viikko katkeaa vapaapäivään, mutta toisaalta ne myös sekottavat todella paljon. Menee aivan sekaisin päivistä. Tavallaan huomenna on maanantai ja kuitenkin onkin perjantai.

Viime perjantaina tosiaan pakkasimme auton ja suuntasimme kohti Pohjanmaan mummolaa. Piipahdimme miehen työasioiden tiimoilta Hämeenlinnassa ja olimme suunnitelleet menevämme Piparkakkutaloon syömään. Sen sijaan menimmekin Tawastia Bank:iin, joten Piparitalo jäi sitten kesän suunnitelmaksi. Söimme kumpikin miehen kanssa pariloitua lohta. Annos oli ihan keskinkertainen, ei mitenkään kummoisesti säväyttänyt, mutta tilat oli todella kivat ja ruoka tuli älyttömän nopeasti. Ei oltu kunnolla alkusalaattia lopeteltu, kun pääruoka jo tuli. Joskus näinkin päin :)

Tawastia Bank

 Pariloitua lohtatomaatti-kapriskastiketta ja smetana-uuniperuna

Ihanaa, kun kevät alkaa selvästi etenemään. Luonto alkaa vihertämään ja aurinkokin lämmittää jo niin ihanasti. Tokihan sitten töissä vähän innostuin liikaa vähentämään vaatteita ja merituulen vieno henkäys toi tullessaan sitten jonkun flunssan. Nyt täytyy vaan kovasti dropata itseään, koska olemme tyttöjen kesken menossa huomenna Tavastialle Antti Tuiskun levynjulkkari keikalle! Ihanaa, päästä taas vähän tuulettumaan.
Kevään merkkejä työmatkan varrella
Tiistaina oli tyttäremme ensimmäiset päiväkodin kevätjuhlat. Tilaisuus oli vanhempien ja lasten yhteinen lauluhetki, jossa laulettiin päiväkodin arjessa mukana olleita lauluja. Yleisölle oli toki laitettu penkit niinkuin kuuluu ja esiintyjien paitat oli asetettu sinne minne kuuluikin. Ja kuinka ollakkaan, lähes jokainen pikku tirriäinen istui siellä missä oli suunniteltu. Ja mikä parasta, jokainen lapsi lauloi taitojensa mukaan. Alle 3-vuotiaiden juhlissa kun tuppaa käymään helposti niin että a.) 80% lapsista istuu vanhempiensa sylissä ja b.) 90% lapsista lamaantuu jännityksen vuoksi täysin ja vain tädit esiintyy. Eli onnistuneet pirskeet olivat.

Jokunen viikko sitten kävin naapurini luona niillä Perfect Home kutsuilla, ja nyt yksi kolmesta tilaamastani tuotteesta viimeinkin tuli. Kahta kehystä saan odotella vielä jonkun aikaa, mutta toisaalta ihan kiva, että ne tulee ripotellen, niin on jotain mitä odottaa. Ja lompakkokin kiittää, kun saa maksaa niitä osissa ;) Lauantaina täytyykin sitten lähteä hommaamaan kiinnitystarvikkeita, että pääsee laittamaan avainkaapin paikalleen.
Avainkaappi / Perfect Home

Eilen menimme pikavisiitille vanhempieni mökille. Tänään siinä pienessä tihkusateessa sitten neidin ja mummin kera teimme neidille pienen kasvimaan. Neiti sai erään jogurtti-pakkauksen mukana tillin ja kukkakaalin siemeniä, joten pitihän ne laittaa kasvamaan. Lisäksi ostimme vielä kaupasta Rusoikikukan siemeniä. Nyt vaan peukut pystyyn, että sieltä edes yksi tillin verso nousisi.

Neidin oma kasvimaa
Jokin aika sitten työkaverini suositteli mulle luettavaksi Emma Donoghue:n Huonetta. Aloitin sen lukemisen sitten, ja tuntuu etten pääse sitä lainkaan eteenpäin. Kirja itsessään on varmasti hyvä ei siinä mitään. Se vain on kirjoitettu jotenkin niin hankalasti, että siihen on vaikea keskittyä. Tekstissä on kirjoitettu substantiivejä isolla alkukirjaimella ja itselläni on henkilökohtaisesti sitä hyvin vaikea hahmottaa. Miellän lukiessani, että lähes automaattisesti iso alkukirjain tarkoittaa uutta lausetta ja tässä kun niin ei olekaan, niin.. Noo, täytyy oikein yrittää asennoitua uudelleen ja keskittyä lukemaansa. Ehkä se siitä.

Huomenna siis tosiaan hieman viihteelle nauttimaan seurasta ja musiikista ja lauantaina olisi tarkoitus käydä parvekkeen kimppuun ja laittaa se kesäkuntoon.

Mukavaa loppuviikkoa!

-H-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti