keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vappuhulinoita

Hyvää vappua kaikille!

Päätin tässä itsekseni tänään, että perheemme ottaa perinteeksi tehdä itse vapuksi munkit. Miehen kanssa yhteistuumin ne sitten väkersimme neidin ollessa päiväunilla, minä tein taikinan ja mies paistoi. Ja voi, kun olivatkin hyviä! 

Aamupäivällä kävimme Kauppatorilla katselemassa vähän vappuhuumaa. Neidillä oli päässään valkoiset pupunkorvat, jotka kovasti herättivät muussa kansassa hilpeyttä. Ihmeen vähän oli ihmisiä liikenteessä, tosin itsekkin olimme torilla jo heti kymmeneltä, että ihmekkös tuo. Olin myös yllättynyt siitä, miten siistiä joka paikassa oli. Tuntuu, että vapun jälkeen yleensä joka paikka on niin täynnä roskaa ja muuta vastaavaa. 

Vappu on tähän asti ollut itselleni melko turha "juhla". Koko kansa tuntuu menevän ihan sekaisin ja vanhemmatkin ihmiset örveltää kuin viimeistä päivää. Ja kaikki menee yhden vapun piikkiin. Lapsen syntymän myötä olen "joutunut" etsimään itsestäni vappuihmisen, koska itse näen, että vappu on enemmän lasten juhla. Senpä takia sinne torille menimmekin, ja viipperä hankittiin neitiä ilostuttamaan. Pallo hommattiin jo viime viikon lopulla. 

Avasimme tänään myös grillikauden Muurikka-pannun äärellä. Kaverin kutsuivat meidät lettukesteille ja siinä sitten nautimme seurasta ja letuista heidän takapihallaan iltapäiväauringon paistaessa. Neitikin yllätti vetämällä melkein koko suuren letun hyvällä ruokahalulla :)

Loppuviikon olemmekin neidin kanssa jälleen vapaapäivillä. Huomisen ajattelin pyhittää "vain" kotona yhdessä olemiselle ja puistoilulle. Ensin ajattelin, että olisimme menneet neidin paljon puhumaan pomppulinnaan, mutta ehkä tässä vapussa on hetkeksi ihan tarpeeksi. Perjantaiaamuna pesueemme hyppää autoon ja suuntaa kulkunsa kohti Pohjanmaan mummulaa.

Kohta sohvan nurkkaan nauttimaan Greyn anatomiasta, vappupäivän kruunaus. Mukavaa viikon jatkoa!

-H-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti