lauantai 23. maaliskuuta 2013

Home sweet home

Reissusta kotiuduttu eilen ja matkalaukut purettu. Vaikka matkalla on mukavaa olla, on kotiin kuitenkin ihana palata. Vaikkakin voisin vihdoinkin vaihtaa tämän lumen ja pakkasen Italian ilmastoon. Alkaa pikku hiljaa kyllästyttämään. Tosin satoi lomamme aikana Italiassakin muutamana päivänä lunta, muutaman kerran jouduimme arpomaan uskaltaako autolla, jossa on kesärenkaat, lähteä ajamaan.
Jokseenkin masentava näky sunnuntaiaamuna


Terassimme sunnuntai-iltana


Vietimme viikkomme Piemonten viinikyliä kierrellen. Kävimme maistelemassa erilaisia viinejä, ja jopa minä, joka juon viinejä tai holia ylipäätään erittäin harvoin, löysin matkan aikana hyviä viinejä. Enpä olisi uskonut. Juustojakin tuli maisteltua, mutta ne eivät olleet niin hyviä, kuin olin odottanut. Mutta se jäätelö! Se oli hyvä! Onneksi Suomesta saa melkein saman makuisia jäätelöitä Ciao Cafésta.
Siihen nähden, että olimme reissussa kahden vuoden uhmaikää lähestyvän neidin kanssa, emmekä tehneet juuri mitään hänelle suunnattua, kaikki sujui hyvin. Kaikkein hankalinta oli oikeastaan nukkuminen ja lähinnä ne päiväunet. Liikenteeseen lähdettiin vähän ennen puolta päivää ja takaisin talolle saavuimme iltasella.

Viimeisenä iltana lähdimme ajamaan kohti Genovaa. Näimme siitä vain pintaraapaisun, mutta kaupunki oli todellakin näkemisen arvoinen. Ja kuka tietää, ehkä joskus menemme sinne kunnon lomalle?

Edessä olevien vuorien takana Genova


Vuorten läpi kulki 37 tunnelia, joista pisimmät olivat kilometrin mittaisiaKotona parasta oli käydä suihkussa, josta tuli juuri sellaista vettä, kun itse halusi. Talollamme vaihtoehdot olivat joko tulikuuma tai jääkylmä, ja kuuma vesi täytyi laittaa valumaan 5 minuuttia ennen suihkuun menoa, jotta se lämpenisi. Plus suihkusta tuli vettä yhtä paljon, kuin kastelukannulla olisi kaatanut.

Joka tapauksessa matkailu avartaa. Reissusta jäi ehdottomasti positiiviset fiilikset ja vaikka yhteinen kieli paikallisten kanssa puuttuikin melko usein, hommat saatiin hoidetuksi. Ja paluumatkalla voin sanoa rehellisesti nauttineeni lentämisestä, jopa niistä nousuista. Täytyy kyllä sanoa, että nostan hattua lentoemännille ja heidän työlleen. Kuinka he kestävät koneen metelit ja "haastavat" matkustajat. Itsestäni ei varmaankaan kyseiseen hommaan olisi, vaikka pienenä se olikin haaveammattini.

Mukavaa viikonlopun jatkoa!

-H-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti